Hoppa över menyn och gå direkt till innehåller
Anpassa

Alla nyheter från Kommunal

Medlemmar i Kommunal

Nu ökar Kommunal igen!

Vi är 858 stycken fler medlemmar nu än 1 januari ifjol. 2017 värvade vi 52 000 nya medlemmar.
#metoo

#metoo Säg ifrån, dokumentera, berätta!

Många hör av sig till oss med frågan om var gränsen för sexuella trakasserier går. Kommunals svar är alltid nolltolerans. Oavsett om det är en kollega, en patient eller anhörig som utsätter dig. Det är helt oacceptabelt! Här har vi samlat information och råd om vad du ska göra om du känner dig trakasserad på din arbetsplats.

Kommunal söker internkontrollansvarig till förbundskontoret

Kommunal är en av Sveriges största fackföreningar med över en halv miljon medlemmar inom fler än 230 yrken. Nu pågår ett stort förändringsarbete för att höja medlemsnyttan och stärka vår roll som konstruktiv aktör i samhällsdebatten. Vi söker nu en ansvarig person för vår internkontroll för styrning och ledning av verksamheten.
Mia och Jessica är stödpedagoger i Gislaveds kommun.

Stödpegagoger med uppdrag att skapa en meningsfull vardag

—Vi får se människor växa för hos oss ska alla få känna sig sedda, säger Jessica Tiger och Mia Wahlstedt som arbetar som stödpedagoger i Gislaveds kommun.

Kommunal söker tre vikarierande medlemshandläggare till medlemscentret i Malmö

Som en av Sveriges största fackföreningar har Kommunal över en halv miljon medlemmar, inom fler än 230 yrken. Kommunal är en viktig samhällspolitisk aktör i Sverige. Vi finns till för att tillvarata medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och i samhällslivet i stort.

Risk för sänkt tjänstepension 2018 för de som omfattas av PA-KL

Före detta anställda inom kommun och landsting, som omfattas av tjänstepensionsavtal PA-KL eller ännu äldre avtal, riskerar att få sänkt tjänstepension 2018. I huvudsak handlar det om personer som är födda 1937 eller tidigare. Men även personer födda 1938 och senare, som den 31 december 1997 var sjuka/uppbar förtidspension och därefter inte kunde återgå till sin fulla sysselsättningsgrad på grund av sjukdom, kan omfattas.

Att skriva en motion - Välkommen till en studiecirkel, sektion Kommunal Oskarshamn

Som medlem i Kommunal har du rätt att lämna motioner om frågor du vill att Kommunal ska driva. Det kan gälla arbetsmiljö, inflytande eller något annat du vill förändra. Att skriva en motion är ett sätt för dig som medlem att göra din röst hörd.

Var med och gör din röst hörd på din sektions årsmöte

Du vet väl att det är du och alla andra medlemmar som påverkar vad din fackförening ska göra? Vill du vara med och påverka är ett årsmöte ett bra tillfälle, då kan du vara med och välja vilka som till exempel ska sitta i sektionens styrelse.

Kommunal söker erfaren ombudsman till Arbetsplats- och avtalsenheten

Kommunal är ett fackförbund med en halv miljon medlemmar som tillsammans utgör välfärdens motor. Vi finns till för att tillvarata medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och i samhällslivet i övrigt. Vill du genom ditt arbete vara med och bidra till att villkoren för Kommunals medlemmar förbättras inom försäkrings- och pensionsområdet? Då har vi jobbet för dig.

Boka en försäkringsgenomgång med Folksam

Sektion Nordosts medlemmar är välkomna på personliga genomgångar av försäkringar och pensioner i ett samarbete mellan Folksam och Kommunal sektion Nordost.
Håkan Nilsson, ordförande i Kommunal Västerbotten

I huvudet på ordförande - Tankar inför 2018

Håkan Nilsson heter jag och jag har förtroendet att vara avdelningsordförande i Kommunal Västerbotten. På den här sidan kommer jag med varierande mellanrum lägga upp mina tankar och reflektioner. Allt från medlemmens vardag till det som just nu är aktuellt i Kommunal Västerbotten. Man kan aldrig veta vad som snurrar runt i huvudet på mig.
Kommunstyrelsen i Lysekil får varsin osthyvel av fackförbundet Kommunal i julklapp

Efter Kommunal Lysekils dialogmöte med kommunstyrelsen - Nu backar flera politiker från förslag om hyvling

Efter fackförbundet Kommunals initiativ till ett dialogmöte med syfte att låta Kommunals medlemmar ställa sina frågor till kommunens ytterst ansvariga politiker så backar nu flera politiker från förslaget om hyvling. Socialnämndens ordförande lovade dessutom att avgå om tjänstgöringsgraderna skulle sänkas.

Nominera till sektionsuppdrag i Falkenberg

Nu är det dags för dig som är medlem i Kommunal sektion Falkenberg att nominera till sektionsuppdrag 2018.
Öppet hus för unga

Ett forum för fackets framtid

Nu startar sektion Falkenberg Öppet Hus för ungdomar: ett forum för unga medlemmar.

Avtalsjurist till Kommunal

Vi söker en erfaren avtalsjurist till Kommunals förbundskontor i Stockholm.
Barnskötare i Botkyrka samlade  in namn som ledde till att politikerna i nästa års budget lägger ut 4 miljoner kr extra till kommunens barnskötare.

Ordförande har ordet, sektion Botkyrka/Salem

Vi kan nu stolt presentera Carina Turesson, vårt skyddsombud/huvudskyddsombud som blev vald till Årets skyddsombud på LO-distriktets representantskap i november!
avdelningstyrelsen på Kommunal Väst

God Jul önskar Kommunal Väst

2017 är snart över. Avdelningsstyrelsen vill därför tacka alla medlemmar, förtroendevalda och anställda inom Kommunal Väst för ett fantastiskt år.
Julhälsning från Kommunals ordförande Tobias Baudin

Kommunal önskar god jul och gott nytt år med ett enkelt recept på Trillingnöt!

Kommunal har haft ett mycket händelserikt år. Vi har dragit igång vår förändringsresa där vi fått in över 1300 förbättringsförslag. Bland andra saker som också utmärkt sig är vår nya digitala jobbsökartjänst Trampolin och comebacken av vår populära medlemskalender.

Mitt hästjobb - Kampanj för bättre villkor i hästbranschen

Med kampanjen "Mitt hästjobb" vill Hästnäringen visa upp den mångfald av yrken och arbetsplatser som finns runt hästen, men också visa hur viktigt det är med schyssta villkor.